Ready and Resilient for the Respiratory Season

20 November 2023

Du er vel ikke gået glip af vores webinarserie om luftvejsinfektioner? I så fald kan du nemt tilmelde dig via Hologics websted og lytte til nogle af Europas største eksperter, når de fordyber sig i relevante aspekter på området.

Senest ude var Rolf Kaiser, professor ved Universitätsklinikum Köln, som forelæste under overskriften ”Predictions and preparedness efforts for the next respiratory season”. Ud over en systematisk gennemgang af respiratoriske patogener, som er kommet til i de senere år, understreger han betyd­ningen af at samarbejde i netværk med kolleger og laboratorier med forskellige ekspertiser. Et eksem-’pel på sådanne netværk er Clinical Virology Network, CVN, hvor en række laboratorier primært i Tyskland indgår, men også to svenske.

Endvidere taler professor Kaiser om forberedelser, så som at gennemføre multiplex-analyser, mens frekvensen af luftvejsinfektioner stadig er lav, og at holde styr i årets løb på websteder som Robert Koch Institut, Australiens regerings health alerts og det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention.

Tidligere webinarer:

Bert Niesters, professor i medicinsk mikrobiologi og chef for laboratoriet for klinisk virologi ved Rijksuniversiteit Groningen: Reflections on the evolving (viral) respiratory disesases landscape

Ali Vahidnia, molekylær mikrobiolog ved Streeklab Haarlem, Universiteit van Amsterdam: Evolving high-throughput respiratory testing strategies from pandemic to endemic

Paul Grant, videnskabelig leder for molekylær virologi ved Health Services Laboratories, London: Testing for respiratory pathogens beyond the usual suspects.

WEB-01965-NOR-DK Rev. 001

questions.call