Internationalt anerkendt ekspert på Hologics cytologimøde

11 April 2023

I september blev Hologic Nordic Cytology User Meeting afholdt. Mere end 60 personer fra alle de nordiske lande samledes på Clarion Sign Hotel i Stockholm for at deltage i yderst interessante præsentationer. Fra Hologic deltog Miranda van Hulzen, EMEAC Clinical Training Manager Cervical Health og Emina Islami, Nordic Cytology Application Specialist. De talte om forskellige aspekter af ThinPrep® – blandt andet om muligheden for at træne sig i cytologiske eksempler på Hologics uddannelseswebside – og de gav en introduktion til Genius Digital Diagnostics-systemet.

En der allerede har omfattende erfaring med netop Genius er Dr. Marc Fischer, chef for gynækologisk cytologi ved Laboratoire National de Santé Luxembourg, som fortalte om sine erfaringer med at implementere og validere Hologics system til AI-støttet digital cytologi.

Et stort antal systematiske tests og sammenligninger blev gennemført, og personalet fik hurtigt tillid til systemet, da nøjagtigheden viste sig at være yderst tilfredsstillende, samtidigt med at arbejdet gik utroligt meget hurtigere.

Marc Fischer kommenterer det faktum, at primær HPV-testning over en bred front er ved at trænge cytologien ud – en udvikling som han af flere grunde anser for at være uheldig.

– Blandt andet at mange afvigelser, som kan være vidt fremskredne, har så lav en virusmængde, at de ikke vil blive opdaget ved rutinemæssig HPV-testning.

Se det filmede interview med Marc Fischer, hvor han gør rede for sine tanker omkring cytologiens rolle i screening for livmoderhalskræft.

Det næste foredrag stod Christina Kåbjörn Gustafsson, medicinsk ansvarlig chef for patologi og cytologi ved Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, for. Under overskriften Exfoliative non-gyn cytology in a clinical view and practice præsenterede hun det europæiske perspektiv på urincytologi.

Evgenia Khan og Kristina McNeish, begge biomedicinske analytikere på Klinisk genetik og patologi i Region Skåne, forelæste om deres erfaringer med fremstilling og anvendelse af celleblokke under overskriften Full Potential of Cell Block Preparation on Cellient.

2797   Hologic BV, Da Vincilaan 5, 1930 Zaventem Belgium. Notified Body number where applicable.

MISC-08880-NOR-DK Rev. 001 (03/23)

questions.call